top_ua
Вхід

Хто має доступ до групи (проєкту) та як цим керувати

Під час створення та редагування групи (проєкту) можна визначити права на доступ до цієї групи (проекту).

Є 3 рівні конфіденційності, які можна oбрати під час створення групи або проєкту:

  • Відкритий – група або проєкт видно всім співробітникам, всі співробітники можуть зайти, переглянути інформацію та вільно приєднатися.
  • Закритий – група чи проєкт видно у списку всім співробітникам, доступ є лише в учасників, приєднатися можна лише за запитом.
  • Секретний – група чи проєкт нікому не видно у списку, приєднатися можна лише на запрошення.

З комбінацій рівнів конфіденційності можна створити типи груп та проєктів:

  • Закрита видима група (проєкт) – групу (проєкт) співробітники бачать в списку активних груп, доступ до групи (проєкту) відкривається після дозволу власника (керівника) або модератора (помічника керівника);
  • Закрита невидима група – групу (проєкт) співробітники не бачать в списку груп, стати учасником можна лише за запрошенням;
  • Відкрита видима група – бачать всі, стати користувачем може будь-який співробітник без підтвердження;
  • Видима архівна група (проєкт) – бачать всі співробітники у переліку архівних груп, ніхто не може стати учасником доки група чи проєкт не стануть активними;
  • Невидима архівна група (проєкт) – співробітники не бачать у переліку архівних груп, ніхто не може стати учасником доки група чи проєкт не стануть активними;
  • Зовнішня група (проєкт) – групу (проєкт) не бачать у списку, стати учасником можна після запрошення, в групу (проєкт) можна запрошувати зовнішніх учасників (не співробітників компанії, наприклад, підрядників, партнерів, клієнтів). Зовнішні групи (проєкти) доступні на всіх тарифах (зовнішні користувачі стають бізнес-користувачами, і їх кількість залежить від тарифу).

У кожної групи є своя стрічка Новин, Фотогалерея, Завдання, Файли на Диску, Wiki, та інші можливості, які доступні всім учасникам.

Після створення групи або проєкту ви завжди можете змінити їх тип і права доступу, а також робочі інструменти – наприклад, зробити відкриту групу закритою або взагалі зовнішньою, перетворити групу на проєкт або навпаки, додати Фотогалерею або Чат. Для цього просто проставте необхідні галочки.


Чим відрізняється група від проєкту?

По суті, проєкт – це окремий випадок групи, у якій є певні терміни початку та кінця проєкту.

Основна відмінність проєкту від групи – це наявність термінів завдання. Завдання не можна ставити поза строками проєкту.

У разі зміни групи на проєкт, власник групи стає керівником проєкту, а модератори – помічниками керівника проєкту. Самі ж права доступу не змінюються.

Проєкти мають всі ті можливості, які мають групи: Повідомлення, Фотогалерея, Календар, Завдання, Диск, Пошук, Чат, Списки, Wiki.

Групу можна перевести в Проєкт, та навпаки в будь-який час в правому меню Про групу – Дії – Редагувати групу (проєкт).

project rights4.jpg

Налаштування прав доступу до інструментів

Детальні налаштування прав доступу до інструментів групи/проєкту виконуються в меню Про групу – Ролі та права або в розділі Про групу – Дії – Права доступу:

Уважно налаштовуйте права груп (проєкту). Наприклад, у налаштуваннях завдань групи за замовчуванням встановлено Хто може переглядати всі завдання: Всі члени групи, тобто всі учасники групи можуть бачити завдання всіх членів даної групи. Деяким учасникам групи це може не сподобатися.


Адміністратор Бітрікс24 може бачити та управляти всіма групами та проєктами в компанії. Для цього потрібно активувати режим адміністратора.

Підключені користувачі

Підключені користувачі - це ті користувачі, кого додали в групу або проєкт в складі підрозділу або відділу. 

Особливість підключених користувачів в тому, що вони не зможуть вийти з групи (проєкту). Покинути групу або проєкт у такому випадку вони зможуть лише, якщо вийдуть з відділу або підрозділу.


Допомогло!
Дякуємо :)
Необов'язково:
Залишити відгук про статтю
Не допомогло
Дуже шкода :(
Дізнайтесь, чому:
Залишити відгук про статтю
Маю додаткові запитання
Замовити впровадження