top_ua
Вхід

Підтримка24

Питання по робочим групам і проєктам

Рейтинг:

1. Компанія працює з різними проєктами. Як прив'язати всі повідомлення, завдання, файли до певного проєкту, щоб в подальшому вибрати проєкт і подивитися про нього всю інформацію.

Якщо необхідно реалізувати якийсь проєкт, можна створити групу, запросити у неї тільки тих співробітників, які мають відношення до цього проєкту, поставити їм завдання, додати необхідні файли. Групи допомагають згрупувати усю інформацію, задачі, файли, повідомлення, зустрічі в одному місці. Ви завжди зможете подивитись які дії або завдання були виконані в тій чи іншій групі.

В Бітрікс24 є групи та проєкти. Основна відмінність групи від проєкту – в проєкті можна вказати терміни його реалізації, і терміни завдань не можуть виходити за рамки термінів усього проєкту.

Тому якщо потрібно конкретизувати терміни, то при створенні групи можна обрати тип Проєкт. Якщо терміни не маюсь значення - це може бути звичайна робоча група.

Детальніше про створення групи або проєкту можна прочитати у нашій статті.


2. Хто може створювати групи і проєкти?

Кожен співробітник може створити групу або проєкт та запросити учасників. Кількість груп та проєктів необмежена на усіх тарифах.


3. Як можна подивитись усі групи (проєкти), які є у вашому Бітрікс24?

Усі групи на порталі може подивитись співробітник з правами адміністратора. Для цього потрібно активувати режим адміністратора.


4. Як архівувати групу (проєкт)?

Для цього у вкладці групи Основне обрати меню Дії та в ньому пункт Редагувати групу (проєкт). У вікні що відкрилось відмітити Тип групи (проєкта): Архівний.

Архівні групи та проєкти не відображаються у загальному списку груп. Знайти їх можна по фільтру Архівні або за допомогою пошукового запиту.

Повернути архівну групу (проєкт) в роботу можна аналогічним способом – зняти галочку з типу групи Архівна.


5. Як видалити групу?

Для видалення групи оберіть у вкладці Основне пункт меню Дії > Видалити групу:

Після кліку відкриється форма підтвердження видалення групи.

Якщо до групи (проєкту) прив'язані якісь завдання, потрібно спочатку відкріпити або видалити завдання, а потім стане доступним видалення самої групи (проєкту).


6. Як видалити групу (проєкт), що належить звільненому співробітнику?

Видалити таку групу може адміністратор порталу. Для цього потрібно активувати режим адміністратора на сторінці Моя сторінка і далі в меню Дії обрати пункт Видалити групу:

Якщо група або проєкт ще потрібні, можна просто змінити власника/керівника через меню Дії: або в Редагуванні групи (проєкту), або в Редагуванні складу.


7. Чи можна заборонити учасникам групи бачити один одного?

Якщо потрібно розділити видимість співробітників саме по групам, для цього підійде опція Екстранет (зовнішні користувачі), яка доступна на комерційних тарифних планах Бітрікс24. Цей інструмент дозволяє працювати з зовнішніми співробітниками, запрошувати їх у групи (проєкти) і вести всю роботу в рамках однієї групи. При цьому внутрішні і зовнішні співробітники будуть бачити один одного лише якщо вони є учасниками однієї екстранет-групи (проєкту).

Якщо у вас кілька екстарнет-груп (проєктів), то між собою учасники не бачать один іншого.


8. Як запросити екстранет-користувача у групу (проєкт)?

Користувачів можна запросити безпосередньо при створенні робочої групи (проєкту), так і в будь-який момент після створення на вкладці Основне сторінки вже існуючої групи/проєкту (меню Дії > Запросити в групу).

Детально це питання розглянуте у статті Робота з зовнішніми користувачами в Екстранеті.


Дякую, допомогло! Дякуємо :) Не допомогло Дуже шкода :(
Дізнайтесь, чому:
Це не те, що я шукаю
Дуже складно і незрозуміло